www.epitesztovabbkepzo.hu

+36 1 784 1791, +36 30 647 1415

info@epitesztovabbkepzo.hu

 
 
 
eseménynaptár
 
2024 Május
hkszcspszv
 12345
6789 10 1112
13141516171819
2021 22 23242526
2728293031 

Szabad szemmel: Advent Bécsben

 

 
előadó(k):
 
jelleg:  szabadon választható
bírálati kód:  MÉK: 2015/294
szakterület:  építészet
program típusa:  tanulmányút
pontszám:  1p
időtartam:  2 nap
 

Járt már Bécsben adventi hangulatban?

Szabad Szemmel sorozatunk idei utolsó útja az ilyenkor, karácsony előtt egyik leghangulatosabb városba, Bécsbe hívja Önt.
A kétnapos úton lehetőség nyílik a híres és köztük legújabb építészeti látnivalók felkeresésére, a Schönbrunn kastély látogatására, a Bécsi Építészeti Központ (Arhitekturzentrum Wien) Osztrák építészet a 20-21. században kiállításának megtekintésére, de felkeressük Zaha Hadid új egyetemi épületét, illetve megtekintjük az új főpályaudvart is egyéb látnivalók mellett.
A szabadidőt a feldíszített belvárosban, a karácsonyi forgatag közepette, ajándékvásárlással, és kikapcsolódással tölthetjük el..
A sorozat jellegének megfelelően a városnézéshez részletes szakmai segédanyagot biztosítunk, közös sétákat teszünk, de a felfedezés most szabad marad. 

Az út időpontja 2015. december 19-20. 

indulás: december 19.       07.00      Bp. XI. Műegyetem rakpart parkoló Gellért tér felé eső végén (CH vagy K épület előtti szakaszon) – a busz MR Reisen feliratú (valószínűleg fehér Irisbus)
érkezés: december 20.    ~ 20.30

Az út biztosan indul!

Csoportkísérő: Szendrei Zsolt

Az út részvételi díja 29.700,- Ft/fő

mely tartalmazza:
- utazás különbusszal - szállás reggelivel (elhelyezés kétágyas szobákban, középkategóriás szállodában)
- helyi idegenforgalmi adó
- szakmai segédanyag térképekkel

nem tartalmazza:
- napközbeni ellátás
- esetleges helyi tömegközlekedés
- múzeumi és egyéb belépők
- utas- és poggyászbiztosítás (1000 - 2200,- Ft/fő), storno biztosítás (~ 1000,-Ft/fő)

A Schönbrunni kastély megtekintéséhez az érdeklődőknek előre jegyet foglalunk, hogy a hosszas sorbanállás elkerülése mellett is a bejutás biztosított legyen. Kérjük mielőbb jelezze jegyigényét! A belépőket előre megvesszük és kifizetjük, így annak lemondására később már nem lesz lehetőség. A belépő árát a helyszínen euroban a csoportkísérő fogja beszedni.

A részvételi díj egészének befizetését kérjük 5 napon belül. A közleményben kérjük tüntesse fel: Bécs; utas(ok) neve

- átutalással a 18203033-06022690-40010019 bankszámlaszámunkra vagy
- bármely FHB Bank fiók pénztárban készpénzben a fenti számlaszámra, vagy
- készpénzben irodánkban - Bp. I. ker. Attila út 14. (egyeztetett időpontban)

Lemondási feltételek:
Az út – annak közelsége miatt – következmények nélkül 2015. december 11 –én 16.00 óráig mondható le.
Fenti időpont utáni lemondás esetén, az ÁSZF szerinti bánatpénz fizetendő, melynek befizetésétől csak akkor tudunk eltekinteni, ha csereutast az eredeti jelentkező tud biztosítani, vagy várólistáról a hely betölthető. Kérjük, ha biztosan tudja, hogy nem tud velünk tartani, mielőbb jelezze!


További információk:

Szállás:   Hotel ibis Wien Mariahilf: 1060 Wien, Mariahilfer Gürtel 22-24.

Az Építész Továbbképző a tanulmányutakra vonatkozóan - az utasok minél teljesebb körű tájékoztatása, és az utak indításának biztonsága érdekében - 2014. augusztus 15 -től bevezette az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Utazási Szerződést. A dokumentumok letölthetők web oldalunk Bemutatkozás menüpontjában.
A névre szóló Utazási Szerződést hamarosan email-ben küldjük meg Önnek.

Teljeskörű utas- poggyász- és storno biztosítását megkötheti az Építész Továbbképzőnél is, az alábbi lehetőségek szerint:
- személyesen irodánkban, készpénzes vagy bankkártyás fizetéssel előre egyeztetett időpontban
- telefonon, bankkártyás fizetéssel vagy átutalással
- on-line, bankkártyás fizetéssel kizárólag a megadott linken keresztül ide kattintva.

Az utazáshoz buszos városlátogató biztosítások valamelyikének kötését javasoljuk.

Az Építész Továbbképző a városi séták minőségének javítása érdekében alkalmanként ún. tour-guide rendszert használ. A résztvevőinknek kiosztott vevőegység értéke 46.500,-Ft, ezért használata egyben felelősségvállalást is jelent (sérülés, lopás, stb.).


Fontos!

Jelenleg a megnövekedett terror-fenyegetettség és a bevándorlási hullám miatt vasútállomásokon, kikötőkben, középületek környékén, kiemelt idegenforgalmi nevezetességeknél fokozott biztonsági intézkedésekkel találkozhatnak. Esetleges ellenőrzésre szóló hatósági felkérés esetén kérjük, legyenek együttműködőek!
Nyilvános rendezvények, tömegesemények vonatkozásában (pl. karácsonyi vásárok) korlátozásokat nem vezettek be, ugyanakkor a nagyobb tömegeket vonzó események és helyszínek látogatása esetén kérjük fokozottabb óvatosság és elővigyázatosság tanúsítását.

Ausztria ideiglenesen visszaállította a határellenőrzést a magyar-osztrák határon. A közúti határátkelőhelyeken az osztrák rendőri szervek időszakos és szúrópróbaszerű ellenőrzéseket tartanak, melynek keretében a gépjárműveket megállíthatják és ellenőrizhetik. A forgalom folyamatosan biztosított, de ellenőrzések idején a várakozási idő akár 1- 1,5 óra is lehet. Kérjük fokozottan ügyeljenek arra, hogy érvényes úti okmánnyal (útlevél, személyi igazolvány) rendelkezzenek.

 
kezdés: 2015-12-19 07:00 részvételi díj: 29,700 HUF lezajlott
BME 'K' épület parkoló jelentkezés: 2015-12-01
létszám: 25-30 fizetés: előre vagy helyben