A kiválasztott távoktatás már nem rendelhető meg, kérjük válasszon másikat!

www.epitesztovabbkepzo.hu

+36 1 784 1791, +36 30 647 1415

info@epitesztovabbkepzo.hu

 
 
 
eseménynaptár
 
2024 Július
hkszcspszv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

72. Fenntartható építészet II. - Bevezetés, klímaváltozás és az épített környezet szerepe a környezetterhelésben & Települési léptékek és a tervezés határtalansága, jogszabályi környezet és EU kapcsolódás

haladószintű videós továbbképzés 1-3. modul

 
kategória:  Szakmai kreditpontos továbbképzés
tananyag típus:  videóanyag
 
bírálati kód:  2021/193/2
pontszám:  1p
díj:  3810 HUF
 
státusz:  inaktív
 
 

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete a Budapesti Építész Kamarával közösen egy egyedülálló, 11 videót (modult) tartalmazó online képzés-sorozatot készített. A közös cél az építész-tervezők szemléletformálása, szakmai továbbképzése volt a fenntartható építészet témakörében. A képzés az elérhető legfrissebb tudásanyaggal valósult meg. A résztvevő tervezők - és azok a szakemberek, akik szeretnének mélyebb tudásra szert tenni a témában - olyan tudást kapnak, amelyet a napi munka során alkalmazni tudnak, formálja a gondolkodásukat. A képzéssel fenntarthatósági alapelveket lehet elsajátítani a tervezésben, valamint valós, megfontolt, ismételhető gondolatmeneteket.

A tananyagot azoknak az építészeknek szánjuk, akik a környezettudatos szemléletet az átfogónál részletesebben szeretnék megismerni, és akik már rendelkeznek alapismeretekkel. A képzés anyagát magas szintű elméleti és gyakorlati tudással is rendelkező szakértők, egyetemi oktatók és a fenntarthatóság területén jártas szakemberek írták és adják elő. Az alapkoncepciót Dr. Reith András, PhD, a BÉK korábbi alelnöke állította össze, valamint ő végezte a szakmai lektorálást is.Az alapok megszerzésére egy jelen pillanatban is elérhető, 12 alkalmas videós tananyaggal van lehetőség (A környezettudatos Éptészet Alapjai, 51-62. sorszámú képzések itt az oldalon).

A képzési sorozat egyes részei egyenként is alkalmasak a megtekintésre és az elsajátításra. A 11 különféle videós modulból - a MÉK továbbképzési szabályainak való megfelelés miatt - kettőt-kettőt párostva összesen 10 távoktatási anyagot hoztunk létre (Fenntartható éptészet I-X., 71-80. sorszámú képzések itt az oldalon). Egy-egy ilyen távoktatási anyag 1 szakmai továbbképzési pontot ér.
Egy (két videós modult tartalmazó) távoktatási anyag részvételi díja:  3000Ft+Áfa  (3.810Ft)
BÉK és HuGBC tagok részvételi díja:  2550Ft+Áfa  (3.239Ft) - Kérjük, ha Ön BÉK vagy HuGBC tag, és megrendeli az anyagot, jelezze ezt nekünk külön emailben, valamint banki utalással fizesse a kedvezményes díjat.

Jelen továbbképzés a MÉK támogatásával valósult meg.

 
 
1. FÉ II. Bevezetés, klímaváltozás és az épített környezet szerepe a környezetterhelésben & Települési léptékek és a tervezés határtalansága, jogszabályi környezet és EU kapcsolódás
 
1.1. FÉ 01. Klímaváltozás és az épített környezet szerepe a környezetterhelésben frissítés: 2024-02-22

1. Klímaváltozás és az épített környezet szerepe a környezetterhelésben

Mi az építész szerepe a fenntarthatóságban? Milyen új kihívásokkal, felelősséggel és feladatokkal jár a fenntartható gondolkodás?

A klímaváltozás és az épített környezet összefüggései a környezetterhelésben. A körforgásos gazdaság és az építész felelőssége. Általános nemzetközi trendek és az építés szerepe a klímaváltozásban.

Előadók: Serban Tiganas, dr. Horváth Bálint, dr.Hartvig Lajos

- szerző:
 
1.2. FÉ 03. Települési léptékek és a tervezés határtalansága, jogszabályi környezet és EU kapcsolódás frissítés: 2022-08-22

3. Települési léptékek és a tervezés határtalansága, jogszabályi környezet és EU kapcsolódás

Léptékfüggő szemlélet – települési szint. A településtervezés szerepe a környezettudatosságban. Nemzetközi példák a területhasználatra. Európai Uniós célok és követelmények. Hazai jogszabályi környezet.

Előadók: Beleznay Éva, Chris Brown

- szerző: